Sperwer 77
8446KJ Heerenveen

Telefoon: 0513-624763
Email: info@tpdegreiden.nl

211128_website_slider5
211128_website_slider6
211128_website_slider1
211128_website_slider3
211128_website_slider2
211128_website_slider4

Kinderen

Poetsen
Zodra uw kind de eerste tanden krijgt moet u beginnen met poetsen. De richtlijn is om 2 maal daags minimaal 2 minuten te poetsen, neem de tijd om uw kind dit goede voorbeeld te geven zodat uw kind dit later zelf goed overneemt. Leer uw kind goed poetsen door de 3B’s toe te passen, eerst de binnenkant, dan de buitenkant en tot slot de bovenkant. Er zijn veel middelen die er voor kunnen zorgen dat tandenpoetsen als leuk ervaren word. Denk hierbij aan tandpasta met leuke printjes erop, vrolijke tandenborstels en dergelijke.

Wennen
Wen uzelf en uw kinderen eraan om ze van kleins af aan mee te nemen als u zelf voor controle gaat. Zo wennen ze spelenderwijs aan de regelmaat, is de omgeving hun straks niet geheel vreemd en proberen we om even in de mond te kijken. Uiteraard wordt het kind beloond met een klein presentje als het goed zijn/haar best heeft gedaan en meegewerkt.

Controle
Vanaf 3 jaar doen we de officiële controle. Kinderen vanaf 6 jaar krijgen bij ons een fluoride behandeling. Dit helpt mee aan het beschermen van het tandglazuur wat noodzakelijk
is bij jonge kinderen en tieners. Dit vanwege het vaak gebrekkige poetsgedrag bij kinderen/tieners en/of waar ouders moeilijk kunnen of niet toegelaten worden om na te poetsen.

Moet uw kind een behandeling ondergaan?
Wij nemen uitgebreid de tijd om het kind op zijn/haar gemak te stellen en leggen op een speelse wijze uit wat er gaat gebeuren. Verreweg gaan zo de meeste behandelingen goed hoewel het toch voor veel kinderen erg spannend blijft en sommigen heel moeilijk of met moeite in de behandelstoel te krijgen zijn. Mocht het onverhoopt niet lukken en het kind laat de behandeling niet toe, dan laten wij het enige tijd rusten en maken met u, als ouders, een nieuwe afspraak.

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Leeuwarden
In extreme gevallen waarbij een kind echter niets toelaat, dus zelfs geen controle, kan soms het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde te Leeuwarden uitkomst bieden.
Let wel, men moet zich daar inschrijven en de wachtlijsten zijn lang.